3D scannen op de Pinkstermarkt in Brummen

Al voor het 23ste jaar wordt het Pinksterweekend groots gevierd in het karakteristieke dorp Brummen in het Oosten van ons land. Jaarlijks bezoeken meer dan 17.000 mensen deze diverse en gezellige markt. Wij werden dit jaar uitgenodigd om te exposeren met onze 3d beeldjes en om ter plaatse te scannen en de 3d print demonstraties te geven. We waren op deze manier onderdeel van de nieuwste sector op de markt “Moderne Ambachten”. ‘Zoiets is in Brummen nog nooit vertoont’, vertelde marktmeester Joost Dekkers ons. Wij denken dat het voor het eerst in Nederland was dat een 3d scan en print studio op een markt stond. Natuurlijk waren we enthousiast over de mogelijkheid om het grote publiek kennis te laten maken met onze 3d diensten.

De markt duurde van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het was een prachtig zonnige dag en de hele dag stond onze kraam bomvol geinteresseerden die alles wilden weten over het laten maken van een miniversie van zichzelf. Het overgrote deel van de klanten waren grootouders die heel graag een 3beeldje wilden hebben van hun kleinkinderen, maar de kinderen zelf vonden het ook heel gaaf! Andersom was er ook een groep die de onze voorbeelden van de opa en oma heel mooi vonden. Het is ook zo bijzonder om voor altijd een 3d herinnering aan je ouders of grootouders te hebben.

We gaven een doorlopende demonstratie van 3d printen, die werd gegeven door Merijn van Mourik van Bubblebit. Het was leuk om te zien hoe iedereen zich verwonderde over de 3d printer die druk heen en weer bewoog en langzaam een klein borstbeeld tevoorschijn toverde. We werden geinterviewd door de radio en we waren zelfs nog even te zien op het RTL nieuws van die avond. Het was een geslaagde dag en wij zijn door het grote enthousiasme van het publiek nog gemotiveerder om ons bedrijf te laten bloeien.