Double me veelgestelde vragen

Algemene vragen 3D:

Wat is de levertijd van een 3D beeld?

Het duurt ongeveer 5 – 6 weken voordat een brons-look of full-color beeldje af is. Voor de verbronsde beelden kan je het beste rekening houden van ongeveer 7 weken.

Is het mogelijk om een 3D beeld te laten maken van een foto?

Helaas is het niet mogelijk om van een foto een 3D bestand te maken. Wij hopen dat dit in de toekomst wel mogelijk is.

Wat kost het om een beeldje van mijn gezin te laten maken?

Dit is afhankelijk van het aantal personen, de hoogte van het beeldje en de afwerking die jullie kiezen. Willen in verhouding van elkaar geprint worden of allemaal los en op dezelfde hoogte?

Voor een prijsberekening en offerte kunnen jullie het beste een mail sturen met de werkelijke lengtes van iedereen, de hoogte waarop de grootste persoon geprint moet worden en de afwerking waar jullie interesse in hebben.

Hoe werkt het laten maken van een 3D beeldje?

Het hele process staat uitgelegd op de pagina “3D beeldjes” Klik hier om naar die pagina toe te gaan.

Hoe en wanneer kan ik betalen?

Het volledige eindproduct wordt gelijk na het maken van de scan betaald. Dit kan via pin, met een betaallink of contant.

Twijfel je nog en wil je toch nog iets langer nadenken over de afwerking/kleur of hoogte? Geen probleem; je doet dan een aanbetaling van €75,-  voor de gemaakte scan (die niet gerestitueerd kan worden), wanneer je hebt besloten hoe het beeldje moet worden en je het beeldje besteld wordt dit bedrag van de prijs van het beeld afgetrokken.

Worden de foto's en de 3D bestanden bewaard?

De 3D preview blijft ongeveer een week bewaard en de scan bestanden minimaal 1 jaar.

Kan ik een 3D beeldje laten maken van mijn zwangere buik?

Dit kan zeker! Met een 3D beeldje van jouw zwangere buik kan je het mooie moment van de zwangerschap vastleggen en voor altijd koesteren.

Vind je het fijner als de scan wordt gemaakt door een vrouw, neem dan contact met ons op en geef dit aan bij het maken van de afspraak.

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Ja, wij hebben verschillen cadeaubonnen beschikbaar.

  • Een cadeaubon voor een soort beeldje: hierbij is de hoogte en afwerking (brons-look / kleur/ verbronsd) al uitgekozen.
  • Een cadeaubon voor een bepaald bedrag: zo kan je bijdragen aan een deel van het beeld.
  • Een keuzecadeaubon: in dit geval is alleen de aanbetaling van 75,- euro al betaald en is er verder nog niks uitgekozen. Deze bon kan je geven om dan samen met de ontvanger van het cadeau naar de studio te komen en te overleggen welke kleur/maat het wordt. Er zit dus geen waarde aan deze bon behalve voor het laten maken van de scan, maar je hebt wel wat in je handen en betaald het resterende bedrag dus pas als de scan wordt gemaakt en de afwerking en hoogte is gekozen.

Kan ik iemand een beeldje van zichzelf geven als verassing?

Aangezien wij geen beeldjes kunnen maken van een foto is dit lastig. Degene moet namelijk echt bij ons langskomen in de studio. Wat wel kan is een cadeaubon geven voor de gelegenheid waarvoor diegene een beeldje krijgt en daarna met diegene naar de studio komen voor het maken van de scan. 

Moet er een sokkel of voetje onder het beeld komen?

Zonder sokkel vallen de beeldjes sneller om en dit is natuurlijk zonde dus we raden het zeker aan. Wil je dat de sokkel minder opvalt dan kan je kiezen voor een plexiglas voetje. Een beeldje met meerdere personen aan elkaar vast zou wel zonder sokkel kunnen.

Klik hier om voorbeelden te zien van de verschillende soorten sokkels/voetjes die wij op dit moment hebben

Welke hoogte kan ik het beste kiezen?

Dit is afhankelijk van jouw smaak en budget. Veel mensen kiezen voor schaal 1:10 dus bijvoorbeeld iemand die ongeveer 1 meter 80 is die wordt dan 18 cm. 

Belangrijk om te weten is dat hoe groter het beeldje, hoe meer detail er te zien zal zijn.

Wat is het verschil tussen brons look en verbronsd?

Brons look beeldjes zien er qua kleur bijna precies hetzelfde uit als een verbronsd beeld, alleen wordt dit door ons zelf met speciale verf in dezelfde tinten aangebracht. Omdat hier geen echt brons in verwerkt zit is dit een stuk goedkoper, maar zeker niet minder mooi!

Bij verbronsde beeldjes komt er een echt laagje brons over het 3D geprinte beeldje heen. Dit is uit zichzelf wat dikker waardoor er wat minder detail te zien zal zijn aan het beeldje dan bij een brons look of kleuren beeldje. Verbronsde beelden zullen net zoals ieder brons voorwerp ook een beetje gaan oxideren.

3D scanner Double Me
Een full-color beeld gemaakt door Double me

Maken jullie ook poppetjes voor op een bruidstaart?

Ja dit kan, maar wel het is wel met een plexiglas voertje er onder aangezien de beeldjes zelf niet food safe zijn. 

Kan ik een beeldje laten maken van mijn hond?

Het is belangrijk dat er in de paar seconden dat de scan gemaakt wordt geen beweging is. Het is dus wat lastiger, maar met een aantal keer proberen lukt het meestal om een goede scan te krijgen waarvan wij dan een mooi beeld van jouw hond kunnen maken.

Kan ik ook een naaktbeeld laten maken?

Het laten maken van een naakt beeldje kan op aanvraag. Heb je als vrouw zijnde liever dat de scan gemaakt wordt door een vrouw? geeft dit aan bij het maken van de afspraak en dan is dit mogelijk. 

Kan ik ook een zittend beeldje laten maken en hoe wordt de prijs hiervoor berekend?

Een zittend beeldje kunnen wij ook maken. Dit is wel een speciale pose dus hiervoor gelden niet de normale prijzen, maar is de prijs op aanvraag.

Het maken van de scan:

Hoe werkt het 3D scannen?

Het maken van een 3D scan werkt eigenlijk ongeveer hetzelfde als het maken van een gewone foto. Hiervoor sta je alleen in onze scanner waarin van ongeveer 100 verschillende punten tegelijk een foto wordt gemaakt. Daarna komt er ook nog een raster over de persoon in de scanner heen (via beamers) en worden er in die zelfde paar seconden nog eens met all die verschillende camera’s een foto gemaakt. Dit raster gebruiken om de foto’s om te kunnen zetten naar 3D. Door het raster kunnen wij de beste kwaliteit in 3D beeldjes garanderen.  

Is het gevaarlijk om een 3D scan te laten maken?

Het is niet gevaarlijk om een 3D scan te laten maken, het is hetzelfde als het laten maken van een foto. In de scanner zitten fotocamera’s en er wordt dus geen schadelijk straling afgegeven. 

Hoe lang duurt het om een 3D scan te laten maken?

Het maken van de scan zelf duurt een paar seconden. In die tijd maken we ongeveer 200 foto’s van alle kanten rondom. Tijdens de scan moet je wel stil blijven staan.

Hoe lang duurt de hele afspraak?

Het scannen zelf duurt maar een paar seconden, maar daarbij kies je natuurlijk uit hoe jouw beeldje eruit gaat komen te zien qua afwerking en hoogte. Als het gelijk kan dan maken wij ook een 3D preview zodat je kan zien hoe jouw scan er in 3D uit ziet en zo dus alvast een klein beetje een idee kunt krijgen hoe jouw beeldje eruit gaat komen te zien. Na het invullen van jouw gegevens en de betaling zijn we klaar.

Houd hiervoor ongeveer rekening met 30 minuten. Wanneer er meerdere personen worden gescant zal het iets langer duren hou hiervoor rekening met ongeveer 5 tot 10 minuten per persoon extra.

Welke pose kan ik het beste aannemen?

Om een beetje inspiratie op te doen kan je op internet kijken naar poses die vaak aangenomen worden in foto’s. Er is van alles mogelijk en wij zullen ook zeker met je/jullie meedenken!

Hou er wel rekening mee dat sommige poses minder stevig zijn voor het beeldje. Een beeldje waar je bijvoorbeeld maar op 1 been staat zal niet blijven staan zonder een sokkeltje onder het beeld.

Waar moet ik heen kijken tijdens het maken van de scan?

Het beste is om recht vooruit te kijken, dus niet omhoog, maar ook zeker niet omlaag omdat je hierdoor minder van jouw gezicht ziet.

Kan ik mijn bril ophouden tijdens het maken van de scan?

Ja, je kan jouw bril gewoon ophouden tijdens het maken van de scan en op jouw full color of brons look beeldje zal jouw bril dan ook te zien zijn. Wij raden het echter niet aan, omdat de geprinte brillen erg fragiel en breekbaar zullen zijn.

Op verbronsde beelden kunnen brillen alleen niet worden meegeprint en verbronsd. 

Brillen en accesoires moeten wel extra, met de hand worden geretoucheerd dus hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Wat voor kleding zal ik aantrekken?

Het liefst geen ff witte of ff zwarte (donker blauwe) kleding. Kleren met een patroon of een structuur (bijvoorbeeld een gebreide trui) zijn leuk omdat dit ook echt terug te zien is in het beeld.

Alles zal op de scan en het beeldje te zien zijn; van armbanden en ringen tot de telefoon in jouw broekzak. Houd hier dus rekening mee.

Kan ik een beeldje laten maken met mijn muziekinstrument?

Dit is afhankelijk van welk instrument het is. Een gitaar zou bijvoorbeeld kunnen, maar een glimmende saxofoon niet. Voor alle mogelijkheden kan je het beste contact met ons opnemen.

Hoeveel personen kunnen er tegelijk in de scanner?

Dit is afhankelijk van de scanner die we gebruiken. In de ene scanner zou je dicht tegen elkaar aan met z’n vieren kunnen staan en in de andere scanner passen maximaal 2 personen dicht tegen elkaar aan (de kleinere scanner is degene die we meenemen naar onder andere beurzen).

Voor kleuren beeldjes wordt iedereen sowieso los van elkaar gescant in verband met schaduwen. Wij kunnen jullie in de computer en op het uiteindelijke beeldje dan wel bij elkaar zetten.

Een brons look beeld van eenhond gemaakt door Double me
#EENBEELDJEVANJEZELF  #3DPRINT #EEN3DBEELDJEVANJEZELF #EENBRONZENBEELDJEVANJEZELF #EENBEELDJEVANJOUWGEZIN #EENBEELDJEVANJOUWFAMILIE #EENBEELDJEVANMIJNFAMILIE #EENBRONSBEELDVANMIJNFAMILIE #EENBRONSBEELDVANMIJZELF #EENMINIME #3DFOTO’S #3DFOTO #EEN3DFOTOVANMIJZELF #3DFOTOLATENMAKEN #DOUBLEME #DOUBLEME3D #MIJNZELFINMIJNMINIATUURDORP #ZELFINMIJNMINIATUURDORP #MINIATUURBOUW #EENKLEURENBEELDJEVANMIJZELF #EENKLEURENBEELDJEVANMIJNGEZIN #FULLCOLORBEEDLJE #EENSTANDBEELDJEVANMIJZELF #KLEINSTANDBEELDVANMIJZELF #UNIEKVCADEAU #LEUKCADEAU #CADEAUTIPS #CADEAUIDEEËN #ZWANGERSCHAPSBEELDJE #ZWANGER3DFOTO #3DZWANGEREBUIK #ZWANGERSCHAPSHERRINERING