Dolfje Weerwolfje in brons 3D geprint

Wie kent de kinderboeken van Paul van Loon niet?

Paul van Loon en Dolfje

De avonturen van Foeksia de miniheks, De griezelbus, Ravelijn en natuurlijk Dolfje Weerwolfje zijn bij veel kinderen bekend. Paul van Loon heeft al 126 boeken op zijn naam staan en een aantal boeken is ook verfilmd.

We waren verrast om te horen dat Dolfje Weerwolfje alweer 20 jaar bestaat. Ter ere van dit jubileum wilde het RID (Regionaal Instituut voor Dyslexie) Paul van Loon een 3D beeldje in Brons overhandigen van Dolfje Weerwolfje.
We kregen de vraag of we dit konden realiseren, en we zijn aan de slag gegaan.

Het model voor het beeldje werd de bestaande knuffel van Dolfje. Deze knuffel hebben we ingescand en hier is vervolgens een 3d model uitgekomen dat 3D geprint is met bronzefill. Na het printen hebben wij het beeldje gepolijst tot de bronsglans tevoorschijn kwam.

Op zaterdag 9 april werd Paul van Loon in het zonnetje gezet tijdens de opening van het hoofdkantoor van het RID. Daar waren heel veel kinderen bij. Op dat moment kreeg hij het beeldje uitgereikt. We hebben inmiddels vernomen dat Paul van Loon ontroerd was en erg blij is met zijn Dolfje Weerwolfje in brons. Hij gaat het beeldje een mooi plekje geven.