Brabant Kennisnet Trenddag 2014

[layerslider id=”5″]

Vrijdag 28 november vond in de Spoorzone in Tilburg de Trenddag 2014 plaats. Onder de noemer ‘De Toekomst is Nu!’ verkenden zo’n 300 deelnemers en sprekers belangrijke trends en ontwikkelingen voor Brabant.

Wij mochten met onze set-up de hele dag scannen in het skate cafe waar alle deelnemers tevens een kop koffie konden drinken tussen de lezingen door. De belangstelling was enorm en we hebben deze dag vele scans mogen maken. Van de heer van de Donk, Commissaris van de Koning van Noord-Brabant hebben wij na het scannen direct zijn borstbeeld geprint. Ook hebben we een scan gemaakt van de inspirerende historicus en schrijver Rutger Bregman en vele andere zakenmensen en ambtenaren.

De vraag deze dag was, hoe ziet Brabant er uit in de toekomst? Worden we volledig zelfvoorzienend? Wekt iedereen straks zijn eigen energie op? Printen we onze huizen? Meten we het netto regionaal geluk in plaats van het regionaal product? Tijdens de trenddag werden deze en andere vragen verkend in een prikkelend en interactief programma vol informatie, dialoog en entertainment. Het was ontzettend leuk om mensen kennis te laten maken met het 3d scannen en printen.

Bijgaand een impressie van deze dag door middel van foto’s en een korte video rapportage.