Veelgestelde vragen / FAQ

Op deze pagina staan vragen die je wellicht beantwoord wilt hebben voordat je een 3D beeldje laat maken. Klik op de vraag voor het antwoord. Heb je een vraag die hier niet beantwoord wordt? Bel me op 020 237 91 91

Algemene vragen

Hoe lang duurt het voordat de beeldjes klaar zijn?

De normale levertijd, afhankelijk van materiaal, is ongeveer 4 tot 5 weken na betaling. Heb je specifieke wensen (3D scan/beeldjes van objecten bijvoorbeeld) kan het langer duren.

Hoe gaat het verder na de 3D scan?

Je kiest de scan die je als een beeld wilt hebben en betaalt het volledige eindproduct. De scan foto’s worden gerenderd tot een digitaal 3D model, waarna het wordt nabewerkt en klaargezet om naar de 3D printer te sturen.

Hoe kan ik betalen?

Betaling met iDeal (tikkie), contant of een bank overschijving. Na betaling zal ik de opdracht verder in behandeling nemen, tenzij anders afgesproken. Je krijgt een digitale factuur per email of desgewenst op papier.

Bewaar je de foto's of de digitale 3D modellen van de 3D scan?

De foto’s niet, de 3D modellen op verzoek.

Heb je ook cadeaubonnen?

Cadeaubonnen zijn te bestellen voor elk bedrag of een specifiek beeldje. Om te bestellen neem contact met me op.

Maak je ook een 3D beeldje van mijn zwangere buik?

Je zwangerschap is een perfect moment om in een 3D beeldje vast te leggen. Wil je in je onderbroek en/of blote borsten en heb je liever dat de 3D scan door een vrouw gemaakt wordt? Geen probleem! 

Ik geef iemand een beeldje van zichzelf als verrassing, hoe kan ik het geheim houden?

Dit is lastig, maar niet onmogelijk. Zo kan je de persoon de laatste 100 meter tot mijn studio blinddoeken en pas als hij/zij daadwerkelijk in de 3D scanner staat de blinddoek verwijderen. De meeste mensen zullen geen idee hebben dat ze in een 3D scanner staan. Met behulp van zelf aangeleverde foto’s kan ik geen 3D beeld maken, zie de vraag hieronder voor meer uitleg.

Kan je een beeldje maken vanaf een foto?

Nee. De gelaatstrekken en lichaamshouding van een mens zijn dusdanig complex dat het maken van een 3D beeldje vanaf zelf aangeleverde foto’s heel veel tijd kost om een klein beetje in de buurt te komen van een 3D scan van een persoon. Mijn 3D scanner maakt in een seconde 200 foto’s rondom een persoon om daarmee een gedetailleerd 3D model te genereren.

Moet ik een sokkel of voetje onder mijn beeldje?

Niet perse. De 3D beeldjes vallen wel makkelijker om zonder voetje of sokkel.

Welk formaat beeldjes kan ik het beste nemen?

Dat ligt aan de gelegenheid, maar zeker ook je smaak en het budget. Schaal 1:10 is gemiddeld. Sommige materialen hebben een minimum schaal om de kwaliteit te garanderen.

Welk materiaal kan ik het beste kiezen?

Dat ligt wederom aan gelegenheid, smaak en budget. Houd je van klassiek brons, of heb je liever levenechte full-color beeldjes? Wil je advies? Neem dan contact met ons op.

Wat kosten vier beeldjes?

Dat ligt aan het materiaal en de maat van de beeldjes. Weet je nog niet welk materiaal kijk dan bij en bij voor de kosten. Wil je een prijsopgave voor meerdere personen? Neem dan contact met ons op.

Maak je ook naakt beeldjes?

Geen probleem, ik doe dit regelmatig en discreet. Liever dat de 3D scan gemaakt wordt door een vrouw? Dat kan. 

Maak je ook poppetjes voor op de bruidstaart?

Nee.

Hoe bereken je de prijs van zittende personen?

Op basis van de prijs voor een staand beeldje in dezelfde schaal als de zittende. Ik meet zowel de zittende pose op als de persoon staand. Als de persoon staand 1m80 is en zittend 1m20 krijgt hij bij schaal 1:10 een zittend beeldje van 12cm en wordt een beeldje van 18cm berekend.

Vragen over 3D scannen

Hoe werkt het 3D scannen?

Mijn 3D scanner maakt in een seconde 200 foto’s van een persoon. Deze foto’s worden door een software applicatie door middel van wiskundige algoritmes omgezet in een digitaal 3D model. Na bewerking en controle stuur ik het 3D model naar de 3D printer die er een mooi 3D beeldje van maakt.

Is het gevaarlijk?

Nee, mijn 3D scanner bestaat uit foto camera’s en geeft geen schadelijke straling af.

Hoeveel tijd kost het om een 3D scan te maken?

Een enkele scan duurt niet meer dan een seconde. Ik maak er zo nodig verschillende zodat je een keuze hebt.

Hoe lang duurt de hele afspraak?

Een afspraak voor een 3D scan van een enkele persoon is een minuut of 20-25. Voor meerdere personen kan je daar 5-10 minuten per persoon bij rekenen.

Welke pose kan ik het beste aannemen?

Denk hier goed over na. Wil je een open houding, een grappige pose, of een serieus beeldje? Duimen in je zakken of liever de hele handen? Weet je het echt niet, dan is de houding die je aanneemt als je in gesprek bent met iemand meestal wel goed.

Waar moet ik heen kijken tijdens de scan?

Waar je heen kijkt tijdens de scan, zo kijkt je beeldje ook. Dit is afhankelijk van de pose die je aanneemt. Beter kijk je niet naar beneden, dan is er minder zicht op je gezicht.

Kan ik mijn bril ophouden?

Nee. De glazen van je bril zijn te reflecterend waardoor je ogen er niet mooi op komen. De pootjes van je bril zijn meestal ook te dun om te printen. Bij grotere maten (schaal 1:7) en de luxere materialen is het bij dikkere monturen eventueel mogelijk om een montuur digitaal in 3D na te maken.

Heb je kledingadvies?

Patronen op kleding doen het goed, maar niet te fijnmazig. Liever niet teveel witte of zwarte kleding. Vooral belangrijk: kom als jezelf.

Kan je een beeldje maken van mij met mijn muziekinstrument?

Met een gitaar wel, maar met een glimmende saxofoon bijvoorbeeld weer niet. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoeveel personen kunnen er tegelijk in je 3D scanner?

Voor bronzen beeldjes twee volwassen mensen met eventueel een baby, of drie kinderen. Voor full-color beeldjes van meerdere personen scan ik jullie apart en zet ik ze digitaal tegen elkaar aan. Dit is vanwege de schaduw die je in de kleuren krijgt als je naast elkaar staat.