Goed om te weten!

Een scan is zoals gezegd zo gepiept, binnen een paar minuten heb je theoretisch een hele mooie scan. Er zijn echter factoren die ertoe kunnen leiden dat een scan toch mislukt. Na het maken van de scan kunnen wij direct zien of de scan gelukt is. Mocht dit niet het geval zijn dan doen we de scan opnieuw net zo lang tot het wel lukt (binnen 1 tot 3 pogingen lukt het meestal wel).

Het is belangrijk om te weten wat wel en wat juist niet kan.

Studio DoubleMe3D

Zo heeft de scanapparatuur moeite met het scannen van bepaalde kleine objecten zoals bijvoorbeeld een bril, wij vragen u deze af te doen. De printer heeft weer moeite met andere details zoals bijvoorbeeld het printen van de klep van een pet of rand van een hoed. Dus liever geen petje of hoed op (een muts of hoofddoekje kan wel). Ook is gebleken dat printjes vaker mislukken als het model naar beneden kijkt. Het printmateriaal heeft de neiging om naar beneden te zakken waardoor je geen mooi resultaat krijgt. So, keep your head up!

Het meest belangrijk is het om 3 minuten zo stil mogelijk te staan. De kleinste beweging kan de scan al laten mislukken. Voor mensen die moeite hebben met staan kan de scan ook zittend gemaakt worden. Dit behoort overigens altijd tot de mogelijkheden. Het stilstaan is de reden dat het heel erg lastig om kleine kinderen te scannen, zij hebben hier veel moeite mee. Omdat het plateau draait draaien ze vaak ook met hun hoofd mee. Onze richtlijn voor kinderen is vanaf 7 jaar, we kunnen het natuurlijk wel proberen met kleinere kinderen maar we willen u erop voorbereiden dat het kan mislukken. Om deze reden scannen wij ook geen dieren. Het klinkt misschien vreemd maar een dier dat overleden is zou dus wel kunnen.

3d-pen2

Wat overigens wel mogelijk is, is dat wij er met een 3d pen een bril, snor etc. bijtekenen. Het resultaat heeft dan wel een andere uitstraling, het wordt vooral grappig.

Wat verder tot de mogelijkheden behoort is naakt poseren of met lingerie aan. Schroom niet, wij zijn kunstenaars!

Onze locatie heeft een lage stoep bij de voordeur maar de toegang tot de studio is verder wel rolstoeltoegankelijk. Wij hebben nog geen scan gemaakt van iemand in een rolstoel maar willen dit zeker proberen.